Karen's hand & nailcare

Je handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt.

Tips om nog langer van je (kunst)nagels te kunnen genieten.

 • Knip je nagels nooit met een schaar. Daardoor zullen ze gaan scheuren of breken. Gebruik liever een vijl. Heb je een laagje gellak over je natuurlijke nagel laten plaatsen, dan kan je je nagels beter niet vijlen! Er is een dun laagje gel over de top van de nagel geplaatst, dat er voor zorgt dat o.a. water minder kans krijgt in de natuurlijke nagel te dringen (waardoor hij uitzet en krimpt) en het gellaagje zal daardoor langer blijven zitten.
 • Smeer minimaal twee maal per dag je nagelriemen en (kunst)nagels in met nagelriemolie om ze in goede conditie te houden. De olie legt bovendien een filter op de natuurlijke nagel, waardoor water minder kans heeft hier in te dringen. Daardoor vermindert uitzetten en daarna krimpen van de nagel.                                     Nagelriemolie die jojoba-olie, avocado-olie of extra Vierge olijfolie bevat zijn de beste, omdat de moleculen van deze oliën de juiste grootte en vorm hebben om te kunnen penetreren in de nagelplaat en daardoor beter beschermen. Deze olie (met een heerlijke geur) is bij mij te koop.
 • Gebruik nagellakremover zonder aceton. (Kijk ook goed op de ingrediëntenlijst achterop de fles, soms zit er toch een klein percentage aceton in). Door aceton kan namelijk de kunstnagel beschadigen of zelfs loslaten. 
 • Maak voordat je nagellak aanbrengt op de natuurlijke, maar ook op een "kunst"nagel, deze vetvrij met 70% alcohol of eventueel met nagellakremover (uiteraard zonder aceton).
 • Gebruik een basecoat voordat je nagellak opbrengt. Hierdoor voorkom je verkleuring van de nagels (of kunstnagels) en het verbetert de hechting van de nagellak.
 • Breng voor een langere glans, om de paar dagen een nieuw laagje topcoat aan. Door top coat over kleurnagellak heen te doen, blijft deze langer zitten en mooier glanzen. 
 • Trek de kunstnagel nooit van je eigen nagels af. Dit kan schade veroorzaken aan je natuurlijke nagel. Ik kan de nagels op de juiste wijze voor je verwijderen.
 • Gebruik je nagels niet als gereedschap!
 • Gebruik handschoenen tijdens het werken met schoonmaakmiddelen of tijdens het werken in de tuin. Middelen als terpentine, antical, schoonmaakmiddelen, aceton etc. zijn een ramp voor je handen en (kunst)nagels.
 • Laat je nagels op tijd nabehandelen (bijvullen). Door de nagels op tijd te laten nabehandelen voorkom je het scheuren, breken en loslaten van de kunstnagels. Maak meteen een afspraak om bij te vullen voor over ongeveer 3 weken.
 • Als je nagels regelmatig loslaten, bespreek dit dan met mij. Samen kunnen we misschien achterhalen waarom dit gebeurt.

  Probeer je aan deze tips te houden en je zult (nog) langer veel plezier van je mooie kunstnagels hebben!