Karen's hand & nailcare

Je handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt.

Kunstnagels

 

Kunstnagels kunnen een uitkomst bieden als je eigen nagels niet zo stevig of lang zijn als je graag zou willen. Er zijn verschillende manieren om je eigen nagels mooier, langer en steviger te maken.  

Acryl en gel zijn veelgebruikte materialen om nagels te verlengen (met behulp van tips of sjablonen) of te verstevigen.
Inmiddels werk ik alleen nog maar met gellak en BIAB.
Het is van belang dat je me tijdens de eerste behandeling correcte informatie geeft over je leefomstandigheden, ziektes en medicijngebruik, zodat ik een goede overweging kan maken welk product het beste bij jouw situatie past.
Zie ook mijn algemene voorwaarden.


Acrylnagels worden gemaakt met een mengsel van poeder en vloeistof. Er ontstaat een kneedbaar bolletje dat met een penseel op de nagel wordt aangebracht. De vloeistof is enigszins vluchtig en daardoor geeft het een doordringende geur af.
Acryl is een hard product dat droogt aan de lucht. Dit duurt slechts enkele minuten. Echter, het product is pas totaal uitgehard na 24 tot 48 uur!

Met behulp van pure aceton kan het acryl eventueel veilig van de nagel verwijderd worden.

Vanwege de dampen die vrijkomen bij het maken van acrylnagels werk ik niet meer met acryl.

Gelnagels worden gemaakt met een stroperige substantie. Deze wordt met een penseel op de nagels aangebracht. Gel wordt onder een speciale UV-lamp uitgehard. De gel is nagenoeg geurloos.
Gel is iets zachter dan acryl en dus iets flexibeler. Je kan met behulp van sjablonen of tips ook met gel verlengingen maken ("kunstnagels").

Gel is niet oplosbaar en voor eventuele verwijdering moet de gellaag helemaal van de nagel gevijld worden.

Gellak is de laatste jaren steeds meer in opkomst geraakt. Het is een tussenvorm van gel en nagellak die tussen de 3 tot 5 weken goed blijft zitten, in tegenstelling tot "normale" nagellak, die vaak al snel afbladdert.
Gellak is ook heel geschikt om nagels die snel breken of scheuren te verstevigen, terwijl ze toch een natuurlijke uitstraling houden. Dit komt doordat het gellaagje heel dun wordt aangebracht. Bijna net zo dun als nagellak. De nagels houden hun natuurlijke flexibiliteit net een beetje meer. Het gellaagje zorgt er voor dat bij stoten een nagel die normaal zou breken, heel blijft (in de meeste gevallen).

Gellak zijn echter niet geschikt voor verlengingen, daar is het te zacht voor.

Gellak wordt net als "normale" gel onder een UV-lamp uitgehard, maar zijn in tegenstelling tot "normale" gel wel afweekbaar met aceton. 

BIAB (builder in a bottle) is een nieuwe vorm van gellak. Het is een tussenvorm van "normale" gel en gellak. Het is na uitharding bijna net zo hard als "normale" gel, maar veel dunner bij de verwerking. Je kunt er een kleine verlenging mee maken. 
Inmiddels heb ik in de praktijk gemerkt dat BIAB zeker niet voor iedere nagel geschikt is en ik zal dan ook altijd een afweging maken wat het beste product is voor jou nagel op het moment dat je bij me in de studio komt. 

Je kunt bij het maken van kunstnagels kiezen voor een natuurlijke uitstraling of een French Manicure. Dit laatste is een wit of gekleurd randje aan de top (vrije rand) van de nagel. 
Bij 
foto's kan je diverse voorbeelden vinden. 


Aangezien de natuurlijke nagel gewoon doorgroeit met de acryl, gel of gellak erop is het raadzaam om je nagels eens in de 2 tot 4  weken een nabehandeling te geven. Doe je dit niet, dan zullen je kunstnagels gaan "liften", zal er lucht onder komen en kunnen ze afbreken. Dit zal je eigen natuurlijke nagel ernstig beschadigen en dat is absoluut niet nodig. 
Bovendien loop je het risico op een bacterie tussen het product en de nagel, die als hij niet behandeld wordt ernstige gevolgen kan hebben voor je nagel en algehele gezondheid.

Tijdens een nabehandeling wordt er een gedeelte van het acryl, de gel of gellak afgevijld en weer voorzien van een mooie nieuwe laag, waardoor je weer een paar weken mooie nagels hebt (tot ze weer nabehandeld moeten worden). 

Bij onderhoudstips vind je meer adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je kunstnagels.