Karen's hand & nailcare

Je handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt.

Kunstnagels

 

Kunstnagels kunnen een uitkomst bieden als je eigen nagels niet zo stevig of lang zijn als je graag zou willen. Er zijn verschillende manieren om je eigen nagels mooier, langer en steviger te maken.  

Acryl en gel zijn veelgebruikte materialen om nagels te verlengen (met behulp van tips of sjablonen) of te verstevigen. Afhankelijk van de conditie en vorm van je eigen natuurlijke nagel én jouw levensstijl en wensen kies ik het voor jou geschikte materiaal en de manier van verlengen. Daarom is het van belang dat je me tijdens de eerste behandeling correcte informatie geeft over je leefomstandigheden, ziektes en medicijngebruik. Zie ook mijn algemene voorwaarden.

Acrylnagels worden gemaakt met een mengsel van poeder en vloeistof. Er ontstaat een kneedbaar bolletje dat met een penseel op de nagel wordt aangebracht. De vloeistof is enigszins vluchtig en daardoor geeft het een wat doordringende geur af.
Acryl is een hard product dat droogt aan de lucht. Dit duurt slechts enkele minuten. Echter, het product is pas totaal uitgehard na 24 tot 48 uur!

Met behulp van pure aceton kan het acryl eventueel veilig van de nagel verwijderd worden.

Omdat ik te weinig vaardigheid heb (door steeds minder/ geen vraag) met het zetten van acrylnagels, heb ik besloten om niet meer met acryl te werken. Ook de dampen die van de acryl afkomen maken het voor mij prettiger om met gel te werken.

Gelnagels worden gemaakt met een stroperige substantie. Deze wordt met een penseel op de nagels aangebracht. Gel wordt onder een speciale UV-lamp uitgehard. De gel is geurloos.
Gel is iets zachter dan acryl en dus iets flexibeler.

Gel is niet oplosbaar en voor eventuele verwijdering moet de gellaag helemaal van de nagel gevijld worden.

Er zijn ook veel "soak off gel's" en gellakken op de markt. Deze gels zijn vooral geschikt om nagels die snel breken of scheuren te verstevigen, terwijl ze toch een natuurlijke uitstraling houden. Dit komt doordat het gellaagje heel dun wordt aangebracht. Bijna net zo dun als nagellak. De nagels houden hun natuurlijke flexibiliteit net een beetje meer. Het gellaagje zorgt er voor dat bij stoten een nagel die normaal zou breken, heel blijft (in de meeste gevallen).
Deze gels zijn echter niet geschikt voor verlengingen, daar is het te zacht voor.

Soak off gel en gellak wordt net als "normale" gel onder een UV-lamp uitgehard, maar zijn in tegenstelling tot "normale" gel wel afweekbaar met aceton. Dit afweken kan ik in de salon doen, maar het kan ook zelf thuis gedaan worden. 

Je kunt bij het maken van kunstnagels kiezen voor een natuurlijke uitstraling of een French Manicure. Dit laatste is een wit of gekleurd randje aan de top (vrije rand) van de nagel. Bij foto's kan je diverse voorbeelden vinden. 
Er is acryl en gel in verschillende kleuren en glitters en daarom zijn ze allebei heel geschikt voor designnagels en nailart.

Aangezien de natuurlijke nagel gewoon doorgroeit met de acryl of gel erop is het raadzaam om je kunstnagels eens in de 2 tot 4  weken een nabehandeling te geven. Doe je dit niet, dan zullen je kunstnagels gaan "liften", zal er lucht onder komen en kunnen ze afbreken. Dit zal je eigen natuurlijke nagel ernstig beschadigen en dat is absoluut niet nodig.
Tijdens die nabehandeling wordt er een gedeelte van het acryl of de gel afgevijld en weer voorzien van een mooie nieuwe laag, waardoor je weer een paar weken mooie nagels hebt (tot ze weer nabehandeld moeten worden). 

Bij onderhoudstips vind je meer adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je kunstnagels.