Karen's hand & nailcare

Je handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt.

 Handverzorging = manicure  

Onze handen gebruiken we het meest, maar vaak verzorgen we ze niet goed. Zeker in de herfst en winter als het weer guur wordt, worden ze droog en voelen ruw aan. Ik kan er voor zorgen dat je handen weer lekker zacht aanvoelen door ze te verwennen met een heerlijke manicure behandeling. Deze behandeling kan je thuis voorzetten met één van de verzorgingsproductendie ik ook in mijn studio gebruik en verkoop. 

Wat houdt een manicure behandeling in?

Dat is afhankelijk van hoe uitgebreid je het wil. De basis is het netjes vijlen van de nagels (allemaal zelfde vorm en even lang) en het verzorgen van de nagelriemen (voorzichtig losmaken van de nagelplaat en velletjes weghalen). Daarnaast wordt er een ontspannende handmassage met een verzorgende crème gegeven. Wil je net wat meer, dan kan je er voor kiezen om een handscrub voorafgaand aan de massage te nemen. Dit verwijderd dode huidcellen en zorgt meteen al voor een zachter gevoel. De crème die daarna voor de massage gebruikt wordt kan ook beter worden opgenomen door de huid. 

Wil je een hele uitgebreide behandeling en de zekerheid dat je een paar dagen zachte handen hebt, neem dan ook een paraffine behandeling na de scrub en massage. Paraffine is een soort "kaarsvet" die warm gemaakt wordt en daardoor vloeibaar is. Hierin dompel je je handen, die daarna in wanten gedaan worden. Dit blijft vervolgens 10 minuten zitten. Door de warmte van de paraffine gaan de poriën van de huid openstaan en worden de verzorgende bestanddelen van de massage crème nog beter opgenomen.

Als extra kan je vervolgens de nagels lakken. Het klinkt misschien gek voor een nagelstyliste, maar die nagellak moet je wel zelf meenemen. Omdat ik voornamelijk met gellak werk, drogen "normale" flesjes nagellak bij mij op en kan ik ze niet meer gebruiken. Dat is de reden dat ik ze niet meer inkoop en gebruik.  

Versteviging van de nagel met een laagje gellak

Ook is het mogelijk om je nagels te laten verstevigen door middel van een (nagellak)dun laagje gel, zogenaamde gellak. Dit is ideaal voor mensen die het wel lukt om de nagels iets langer te laten groeien (dus niet voor nagelbijters!!), maar die dan vervolgens weer afbreken door stoten of inscheuren, omdat de nagels heel dun zijn. Zie ook "info kunstnagels".

Deze gellak kan transparant (als blanke nagellak) zijn, maar is er ook in verschillende kleuren. Ook is het mogelijk om er een mooie French Manicure mee te maken. Dat is een wit (of als je wil een gekleurd) randje aan de top van de nagel en de rest naturel/ transparant.  

Het laagje gel is semi-permanent. Dat houdt in dat het 2 tot 4 weken (afhankelijk van de dagelijkse verzorging) blijft zitten op de nagel, waarna het er of afgehaald wordt ( zonder schade aan de natuurlijke nagel, mits goed gedaan) of bijgewerkt zodat het er weer als nieuw uitziet en weer een paar weken meegaat. Dit is in feite hetzelfde als bij andere "kunstnagels", alleen hoeft er minder weggehaald te worden (want het is véél dunner) en daardoor gaat het veel sneller.  

Hiervoor gebruik ik gellak van Florence beauty and nails. Deze is zuurvrij, waardoor het de natuurlijke nagel niet aantast. Bovendien wordt er gewerkt met een speciale zuurvrije bonding, wat er onder de gellak voor zorgt dat de nagel extra beschermd wordt en wat zorgt voor een betere hechting van de gellak aan de nagelplaat.
Het gellaagje is flexibel en beweegt met de nagel mee, zonder dat die breekt bij bijvoorbeeld stoten.

Verder is deze gellak makkelijk te verwijderen mocht je op een gegeven moment besluiten dat je het niet meer wil. De natuurlijke nagel is dan niet aangetast, mits het op de juiste manier verwijderd wordt!