Karen's hand & nailcare

Je handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt.

Protocol ivm het coronavirus

Door Covid-19 pandemie (het corona virus) in 2020 moesten alle zo genaamde contactberoepen, waaronder ook nagelstylistes, tijdelijk stoppen met hun werkzaamheden. Om uiteindelijk weer te mogen opstarten werden er door alle brancheorganisaties van deze beroepen protocollen gemaakt om weer veilig aan het werk te kunnen en kans op besmetting van klant en beroepsuitvoerder zo klein mogelijk te maken. 
Voor de nagelbranche is er geen beroepsorganisatie, maar een paar gedreven "nagel gekkies"  zagen de bui al hangen en zijn aan de gang gegaan om een protocol voor de nagelbranche te maken dat goed werkbaar zou zijn. Nagelsector.nl heeft dit protocol aangeboden bij de overheid en dit is goedgekeurd. 
Uiteraard heb ik altijd al zo hygiënisch mogelijk gewerkt, maar dit protocol geeft extra handvatten om het in de onzekere tijd nog beter te doen.
Om het goed te kunnen uitvoeren, heb ik echter de hulp van mijn klanten nodig. Daarom heb ik het algemene protocol "vertaald" naar mijn persoonlijke situatie en stuur ik dit naar alle klanten die een afspraak hebben. 
Hieronder staat dit "salon protocol". Voor je bij mij komt voor mooie nagels, verzoek ik je dit goed door te
l
ezen en er naar te handelen. Anders moet ik je helaas weigeren als klant. 


Het salon protocol:

·        Allereerst en het belangrijkste!!!
Kom niet naar me toe voor een behandeling als je zelf of iemand in je huishouden één van de inmiddels welbekende klachten hebt/heeft. Ik weet het is vreselijk dat je (nog) langer moet wachten, maar als één van ons ziek wordt zijn we verder van huis.
Kom ook niet als je korter dan 2 dagen geleden genezen bent van het corona virus.
Dit geldt ook als je al gedeeltelijk of volledig bent gevaccineerd!

·        Kom altijd alleen naar de salon. Er is te weinig ruimte voor meer dan 2 mensen in de salon. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken, maar alleen in overleg.

·        Kom verder op tijd (niet meer dan 5 minuten voor de afgesproken tijd) naar de salon. Niet te vroeg, maar ook niet te laat. Dit om te voorkomen dat 2 klanten elkaar tegenkomen in de salon én ik genoeg tijd heb om na je vertrek alles nog grondiger dan normaal te reinigen en te desinfecteren.

·        Voordat je aanbelt, graag je handen desinfecteren met de handgel die er staat. Een mondkapje is verplicht. Mocht je hem zelf vergeten zijn, dan heb ik er een mondkapje voor je klaargelegd. Het mondkapje opdoen nadat je je handen hebt gedesinfecteerd met de handgel. De deurbel, trapleuningen, deuren en deurklinken heb ik gedesinfecteerd.

·        Sieraden (ringen en armbanden) en telefoons graag opbergen in je tas of in het daarvoor bestemde bakje (of laat ze thuis). Pas helemaal aan het eind van de behandeling mogen ze weer gepakt worden. Als je ze wel aanraakt, moeten je handen opnieuw gewassen en gedesinfecteerd worden. Datzelfde geldt bij aanraking van je mondkapje.

·        Na het afdoen van sieraden gaan we onze handen grondig wassen met zeep en afdrogen met een papieren handdoek uit de dispenser.

·        Aan tafel desinfecteer ik zoals gebruikelijk de handen nog een keer. De desinfectans werkt dan nog beter

·        Probeer als het even kan een toiletbezoek bij mij te vermijden. Dus ga thuis al naar het toilet of pas weer thuis na de behandeling. Uiteraard mag je bij hoge nood altijd gebruik maken van het toilet.

·        Na de behandeling gaat het betalen via (contactloze) pin of contante betaling. Dit graag op tafel neerleggen.

·       Zodra je de salon verlaten hebt ga ik aan de slag om eerst alles op een “huishoudelijke” manier te reinigen en daarna alles ook nog te desinfecteren. Een schoonmaakschema van alles wat, wanneer en hoe ik het schoonmaak, is in de salon aanwezig, mocht je die willen zien.

·       Mocht er tussen het maken van de afspraak en de afspraak zelf iets veranderen waarbij er iets uit het allereerste punt van deze lijst van toepassing is: Zeg je afspraak af!! Bij twijfel: Overleg even met me.

 

Met deze (nieuwe) regels die in het protocol staan dat is goedgekeurd door de overheid en met de al geldende regels van het RIVM moeten we in staat zijn om op een verantwoorde manier weer mooie nagels te maken.